Imprimare

Parchet Class Bambus

Class Bambus este primul brand din Romania specializat pe parchetul de bambus oferind cea mai larga gama de modele precum si accesorii cum ar fi plinte pentru toate modelele si nasuri de treapta. Furnizam deasemenea si gama de materiale necesare pentru montaj.

Parchetul Class Bambus are o calitate superioara lucru care se poate face prin controlul direct al calitatii la fabrica furnizorului. Controlul calitatii pleaca de la atenta selectionare a sursei de materie prima, folosindu-se bambus specia Moso, cules la deplina maturitate si fiind adus la umiditatea standard, si ajungand pana la verificarea punctuala a placilor finite de parchet inainte de a fi ambalate. La fabricarea sa se folosesc linii tehnologice de ultima generatie de provenienta germana.
Parchetul de bambus este o alternativa foarte avantajoasa la lemnul masiv. Acest tip de parchet vine gata finisat, avand multiple straturi de lac (toate modelele Class Bambus au sapte straturi de lac cu protectie speciala antizgariere). In plus, pentru locurile unde se doreste un parchet foarte rezistent la trafic, Class Bambus vine cu o serie de modele foarte rezistente la trafic intens avand duritatea foarte mare. Pe scala Janka de masurare a duritatii, bambusul densificat de la Class Bambus se afla la acelasi nivel cu Ipe, cel mai dur lemn din lume.

Class Bambus aduce si un sistem inovativ pentru parchetul de bambus si anume sistemul clic. Acest sistem este mai larg raspandit in cazul parchetului stratificat si a celui laminat insa in cazul celui masiv el este o noutate pe piata din Romania. Avantajul acestui tip de montaj este costul redus (nemaifiind necesare rasinile, adezivii si manopera fiind mai ieftina in acest caz).

Totodata scarile de bambus sunt o alternativa foarte atractiva si convenabila la scarile din alte esente de lemn masiv. Pentru aceasta scarile sunt imbricate in parchet si se folosesc in terminatie niste elemente speciale, denumite nasuri de treapta.

Parchetul de bambus este si o solutie foarte prietenoasa cu mediul inconjurator. Pentru fabricarea lui se folosesc tulpinile de bambus care chiar daca sunt recoltate continua sa creasca altele din radacinile plantei intr-un termen destul de scurt, aproximativ 5 ani, spre deosebire de toate celelalte esente de lemn care au nevoie de o perioada mult mai lunga pana cand ajung la maturitate. Din acest punct de vedere bambusul este considerat o specie foarte regenerabila si care prin exploatare controlata nu pune in pericol mediul inconjurator.