Imprimare

PARDOSEALA VINIL sau PVC

PARDOSEALĂ VINIL

VINIL – CE ANUME ESTE?


Vinilul sau PVC-ul este un tip de pardoseală ce constă din cinci straturi – stratul inferior, compact ce asigură o putere adiţională produsului, o spumă de suport ce asigură izolaţia acustică şi termică, un strat compact ce nu permite schimbarea dimensiunilor şi aspectului pardoselii, stratul de spumă superior ce conferă elasticitate adiţională şi un strat transparent, de protecţie, ce asigură protecţia mărită împotriva uzurii şi creşte rezistenţa pardoselii cu până la 7 ori. Combinaţiile coloristice şi de modele, diversele dimensiuni şi forme ale plăcilor, aspectul de piatră, lemn, lucios, mat… face ca acest tip de pardoseală să satisfacă gusturile şi stilurile tuturor.

AVANTAJELE VINILULUI

Avantajele vinilului sunt cele care fac această pardoseală potrivită pentru montarea în orice încăpere din locuinţa dvs.
Are următoarele caracteristici:
Pardoselile de vinil sunt disponibile într-o gamă largă de culori şi modele
Acestea sunt extrem de confortabile pentru mers şi conferă o senzaţie de căldură picioarelor
Pardoseala de vinil este extrem de rezistentă
Sunt practice
Absorb zgomotul făcut la mers
Sunt uşor de montat şi întreţinut
Sunt economice

MONTAREA PARDOSELII DE VINIL


Montarea pardoselii de vinil, indiferent cât de simplă este, presupune câteva acţiuni preliminare:
Înainte de instalarea pardoselii de vinil, este necesară scoaterea corespunzătoare a pardoselii existente
Suprafaţa pe care este montat vinilul trebuie să fie uscată, curată şi netedă.
Dacă suprafaţa nu este netedă, utilizaţi o unealtă de nivelare a pardoselii.
Pardoseala de vinil trebuie să fie ţinută în încăperea în care va fi montată cel puţin 24 de ore, la temperatura încăperii pentru ca aceasta să se aclimatizeze condiţiilor încăperii respective
Întindeţi şi măsuraţi produsul înainte de a începe montarea. În acest mod veţi evita dezamăgirea de a constata că nu aveţi suficient material
La tăierea acestui tip de pardoseală, luaţi-vă întotdeauna o marjă de 15-20 cm lungime
Vinilul poate fi montat în trei moduri: cu adeziv, bandă adezivă şi fără lipire.
Metoda de montare depinde de cât de frecvent este utilizată încăperea în care este montată respectiva pardoseală.


ÎNTREŢINEREA VINILULUI


Întreţinerea vinilului este rapidă, simplă şi facilă. Curăţarea regulată şi întreţinerea corespunzătoare reprezintă cea mai bună modalitate de face ca produsul să arate perfect după o utilizare îndelungată. Pentru curăţarea de zi cu zi a vinilului, ştergerea sau aspirarea este suficientă. O dată pe săptămână sau mai frecvent dacă este necesar ştergeţi pardoseala cu o cârpă umedă sau cu mopul îmbibat în apă caldă şi un produs de curăţire neutru. Petele şi stropirile pot fi îndepărtate cu uşurinţă cu detergent şi prin clătire. Vinilul produs de Tarkett va conferi o notă de neuitat, de confort şi frumuseţe locuinţei dvs. Pentru a alege colecţia ce vi se potriveşte cel mai bine şi vă satisface nevoile, vizionaţi colecţiile de vinil.