Imprimare

Totul despre pardoseli sportive

STANDARDE EUROPENE

Pardoselile sportive trebuie să satisfacă numeroase standarde, când este vorba de siguranţa sportivilor, reducerea riscului de leziuni şi calitatea înaltă a activităţilor sportive. Unul din cele mai importante este Standardul European EN 14904 pentru pardoseli sportive, care stabileşte condiţiile pe care trebuie să le respecte orice pardosea instalată într-un obiectiv sportiv închis.
Pardoseaua sportivă care îndeplineşte Standardul European EN 14904, garantează siguranţa, sănătatea şi igiena utilizatorilor în timpul activităţilor sportive, precum şi calitatea pardoselilor.

standarde eurpene pentru pardoseli sportive 

Cele mai importante cerinţe ale Standardului European EN 14904, când este vorba de calitatea pardoselilor sunt:


Absorbţia şocurilor la pardoseli sportive

Când sportivul atinge pardoseala sportivă, puterea şocului se descompune în două forţe: una care este absorbită de pardoseala sportivă, şi alta care se întoarce şi acţionează asupra sportivului. Cu cât este mai mare absorbţia şocurilor pardoselilor sportive, cu atât este mai mare confortul jocului şi cu atât riscul de leziuni este mai mic.

Fricţiunea pardoselilor sportive

Fricţiunea pardoselilor sportive reprezintă raportul corect între o pardosea sportivă alunecoasă şi alta nealunecoasă, controlând în acest fel alunecarea jucătorilor pe suprafaţă. În cazul pardoselilor sportive, coeficientul de frecare trebuie să fie destul de ridicat pentru a evita alunecarea necontrolată a sportivului pe suprafaţă şi destul de scăzut pentru a permite alunecarea în cazul unor forţe extrem de ridicate, create în timpul activităţilor sportive.

Deformarea verticală a pardoselilor sportive

Deformarea verticală a pardoselilor sportive măsoară nivelul de ondulare a pardoselii în timpul activităţilor sportive. Pardoseala sportivă trebuie să acorde sprijin picioarelor jucătorilor în timpul alergărilor şi săriturilor. Pardoseli prea moi sau prea tari pot fi periculoase pentru siguranţa şi sănătatea jucătorilor.


Ricoşarea mingii pe terenul sportiv

Terenul sportiv trebuie să absoarbă impactul şi, în acelaşi timp, să permită ricoşarea mingii, aproximativ ca şi cum mingea ar ricoşa pe un suport din beton. Această caracteristică a pardoselii sportive este deosebit de importantă în cazul pardoselilor sportive folosite în sportul profesionist.


Toate pardoselile sportive, parchetele sportive, vinilele sportive şi pardoselile sportive combinate Tarkett îndeplinesc cerinţele standardelor corespunzătoare pentru suprafeţe sportive, aşa cum este Standardul European En 14904.
Dacă doriţi mai multe informaţii despre pardoselile sportive Tarkett, adresaţi-vă nouă cu ajutorul formularului nostru de contact.

PROTECŢIA PAVIMENTULUI SPORTIV

Aţi montat o nouă soluţie de paviment sportiv şi doriţi să o protejaţi împotriva deteriorării în timpul diferitelor evenimente, precum concertele?
Soluţia perfectă pentru dumneavoastră o reprezintă produsele pentru protecţia pavimentului sportiv, care permit conversia/transformarea sălilor dumneavoastră de sport în săli destinate evenimentelor nesportive. Unele produse pentru protecţia pavimentului sportiv care vor asigura protecţia pardoselii la un nivel superior sunt listate/enumerate în textul de mai jos.

produse pentru protectia pavimentuli sportiv 1  produse pentru protectia pavimentuli sportiv 2

Dale gigantice din material textil din clasa sistemului de protecţie GianTiles pentru protecţia pavimentului sportiv
Dalele din material textil Giantiles pentru protecţia pavimentului sportiv reprezintă o soluţie excelentă care face posibilă convertirea/transformarea rapidă şi facilă a sălilor de sport în săli de expoziţie, săli de concerte etc. Dimensiunile dalelor textile GianTiles sunt de 2x1m şi au căptuşeală/întăritură de vinil. Datorită troleului special fabricat, GianTiles se instalează/montează foarte facil, patru persoane pot acoperi 1000 m2 ai unei suprafeţe sportive în numai o oră.

Dalele Protectiles din material textil pentru protecţia pavimentului sportiv
Dalele Protectiles din material textil pentru protecţia pavimentului sportiv reprezintă soluţia perfectă pentru protecţia pavimentului sportiv din şcoli şi din centre recreaţionale sportive. Dimensiunile dalelor sunt de 2x1m şi au căptuşeală/întăritură de vinil. Datorită troleului special fabricat, Dalele Protectiles din material textil pentru protecţia pavimentului sportiv sunt foarte facil de instalat, patru persoane pot acoperi 1000 m2 ai unei suprafeţe sportive în numai o oră. Întrucât au fost proiectate pentru protejarea soluţiei dumneavoastră de paviment sportiv, produsele de protecţie Protectiles reprezintă o soluţie extrem de eficientă.

Pardoseală de vinil Touchdown aplicat pentru protecţia pavimentului sportiv
Dacă aveţi nevoie de o soluţie economică pentru a vă proteja pavimentul sportiv împotriva deteriorării cauzate de mişcarea persoanelor şi a încărcăturilor uşoare, precum scaune, Touchdown este soluţia perfecta. Pardoseala de vinil în suluri late de doi metri, asigură protecţie excelentă a pavimentului dumneavoastră sportiv împotriva deteriorării. Pardoseala de vinil Touchdown pentru protecţia pavimentului sportiv este disponibilă în trei culori – gri, verde şi bej. Touchdown poate fi instalat pentru a proteja pardoselile pe timpul derulării unor lucrări de construcţie în sala de sport.

Dacă doriţi să obţineţi mai multe informaţii despre produsele pentru protecţia pavimentului dumneavoastră sportiv, vă rugăm să ne contactaţi prin intermediul formularului de contact al companiei.